27. 12. 2011

Čo s chybou android.process.acore ?

" Ľutujeme. Proces android.process.acore sa neočakávane vypol. "
" Ľutujeme. Aplikácia Google Services Framework (proces.com.google.process.gapps ) sa neočakávane vypla. Pokus opakujte. "

Synchronizovali ste si na vašom android smartfóne väčšie množstvo kontaktov s gmail kontom a začali sa vám objavovať tieto dva oznamy, ktoré vás nepustia ďalej? Ak nemáte čas/náladu hľadať konkrétny problémový kontakt, ktorý obsahuje zdvojené dáta (pravdepodobná príčina oznamov), či na mazanie dát a nebodaj návrat na továrenské nastavenia, je tu malý trik. Po krátkom hraní sa s mojou rootnutou X10 prišlo zistenie, že stačí:

1. Mať nainštalovanú aplikáciu Titanium Backup Pro
2. Vyhľadať a zmraziť aplikáciu " Vyhľadávanie Google 2.1-update1 " (viď obr.)


In english:
Do You have a problem with "Process Android.process.acore has stopped unexpectedly " issue? Try to use Titanium Backup Pro to find and freeze app called "Google Search 2.1-update1":






2.Spôsob:

Postupne voľte: Nastavenia → Aplikácie → Správa aplikácií → Všetky → Aplikácia "Ukladací priestor kontaktov" → Vymazať údaje


23. 12. 2011

Film: Mission: Impossible - Ghost Protocol


Mám rád jednoduché, zábavné až stupídne filmy (čím viac Mariangely vo Fantozziho filme, tým lepšie). Vnímam kino ako ho vnímali prví diváci utekajúci pred rozbehnutou lokomotívou :o) - ako magické miesto ponúkajúce zábavu a únik z reality. Iste, raz za mesiac si pozriem film Kima Ki-duka alebo T.Malicka, ale nechcem sa hrať na intelektuála- popravde ani neviem, aké i sa píše v slove súcno. Zvlášť po prekočení tridsiatky a začiatku problémov s krížami (čo ma doviedlo k nepríjemnému pocitu, že teda asi nebudem nesmrteľný)- ma už nik nedostane do kina na trojhodinovú dogmatickú drámu, kde ručná kamera poletuje okolo skupiny škaredých dánskych hercov hádajúcich sa zo škaredých dôvodov. 


Tom Cruise je priemerný herec (mysliac na Stephena Frya). Mal status najväčšej filmovej hviezdy, tak sme prehliadali fakt, že či už bol právnikom, alebo samurajom, vždy došlo na to isté- intenzívne pootvorené ústa, crazy eyes a scénu prasknutia nervov. Ale  nasadenie pre vec a húževnatosť sa mu uprieť nedajú a robia ho sympatickým. A vždy si nájde čas na podpis fanúšikovi. Prial som mu, aby sa vyhrabal z neúspechu a bahna obskúrnosti, do ktorého ho sotilo skákanie po gauči, video, v ktorom vychvaľuje scientológiu a stepfordská manželka. Po viacerých neúspechov (z komerčného hľadiska) mal v zálohe už len dobrú akčnú sériu Mission:Impossible. Aktuálne 4.pokračovanie natočil zrejme v hodine dvanástej, z pohľadu kariéry i veku. O rok oslavuje 50ku a prvé zábery z natáčania vyzerali všelijako: 

Jeho kariéra smerovala tam, kam jeho prsné svaly
Našťastie Tom dopadol lepšie ako Harrison Ford s uťahaným Indiana Jonesom a tajomstvom geriatrickej lebky. Dopadlo to dokonca výborne! M:I-4 ide priamo po osvedčenej ceste fanúšikovského dopytu. Agent Ethan Hunt aj teraz kombinuje trochu civilnosti, sústredenosti a charizmy Jasona Bourna so zdobnosťou, hi-tech hračkami (kamera v oku) a prehnanou akciou Jamesa Bonda. Ethan lieta, šplhá, padá z oblakov bez toho, aby sa zmenil na mastný fľak. Ethan precvála niekoľko krajín (Rusko, Maďarsko, Emiráty, India), spinkou si otvorí putá, v momente nakreslí portrét podozrivého,  rozfašíruje pár BMW, prežije piesočnú búrku i výbuch Kremľa(!).
Apropo problémy s krížami.. Tom Cruise zjavne žiadne nemá. Teda- kríže má, ale problémy nie. Tom sa ako vždy vyžíva v kaskadérskych kúskoch. Odmietol dubléra a sám zlanil najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa (poistné miliarda dolárov?).

Prípadne tu: http://www.youtube.com/watch?v=vpMMhoq33Co 

Zápletku M:I-4 scenáristi seriálov Alias a Lost zjednodušili na úroveň leporela, je škoda ju riešiť- stačí vedieť, že ďalší šialenec (hrá ho Michael Nyqvist z trilógie Milénium) chce vyhladiť ľudstvo. Vždy príde krátky náčrt a vzápätí sa skáče do ďalšej veľkej akčnej alebo napínavej scény. Aby sme sa ani chvíľu nebáli, pribudol humor, čo po depresívnej trojke veci len prospelo. Nosičom zábavy je Simon Pegg (Hot Fuzz, Paul) a čiastočne aj Cruise, ktorý sa prestal brať vážne. Užíva si dianie, ide do akcie hlavou napred a necháva v diaľke všetkých mladých Thorov a Kapitánov USA. Dáva tomuto filmu všetko. Vidno to aj podľa množstva času, ktorý aktuálne trávi propagovaním M:I-4 po svete. Do Ethanovho nového zapovězeného (adekvátny slovenský výraz ma nenapadá)  tímu sa zaradil aj Jeremy Renner (Dahmer) a táto pomyselná agentská príprava na prevzatie roly Jasona Bourna po M.Damonovi dopadla celkom dobre. Jeho postava bola údajne zamýšľaná aj na nahradenie Ethana Hunta v sérii M:I, keď Tom odíde do dôchodku (kráľovstva mocného Xenu). Na ozdobu je tu krásnonohá pružná mulatka Paula Patton (Deja Vu), Josh Holloway (vtipne premenovaný na Hanawaya) a pre šťastie pársekundový zlomväz Pavla Kříža (séria o básnikoch). 

Film režíroval Brad Bird (Simpsonovci, pixarovky). Napriek tomu, že je to Birdov hraný debut, film funguje, drží pokope a šlape ako čistonové pendolíno a nebyť záverečnej pasáže, ktorú pridali asi na žiadosť ženskej časti skúšobného  publika, ani raz za 2+ hodiny nepozriem na hodinky. M:I-4 je v rámci žánru (akčná zábava) to najlepšie, čo som tento rok videl. 

PS: „Blue is for Glue, Red is for Dead“

21. 12. 2011

Indy - po cca 1 roku / Indy 1 year old

"Poďme už von, treba oňuchať a obrechať celé sídlisko"

Ďakujeme za lásku a radosť, ktorú ponúkaš malý kamoš!










BONUS (zničený Indy :o)




13. 12. 2011

Čudá: Tina

                                                                                                                                                                                       Foto: cas.sk /meme koláž: Enzo5  

6. 12. 2011

Film: Dámska jazda - Ženy sobě - Bridesmaids (družicová recenzia)

(Pozn: A ešte to s tým distribučným názvom dopadlo dobre, napr. v porovnaní s Jennifer's Body (2009)- český preklad znel: Bacha kouše! Slováci vtedy prekvapili- raz za sto rokov nešli cestou otrockej inšpirácie od bratov Čechov (Bacha ukusuje? hryzie? uždibáva?) a ostali pri anglickom názve. Ak ste len občasný návštevník kina, stačí si pamätať, že je to film, v ktorom hrá budúca viacnásobná držiteľka Oscara Megan Fox čosi ako kvázifeministického upírodlaka a stvára kúsky ako pálenie vlastného jazyka zapaľovačom a kúpanie sa v plavkách telovej farby, aby si nerds celého sveta mysleli, že ju videli nahú.

Pardon, odbočil som. Ak by som bol prinútený vybrať jeden ženský film, na ktorý ste mohli v roku 2011 ísť so svojou nežnou polovičkou bez ujmy na psychickom zdraví a mužskom sebavedomí (prečo nie si ako  tento Robert Patizón?!), bol by to film Bridesmaids (r.Paul Feig). Prípadne by už mal byť aj na DVD, môžete ho spolu skuknúť na tej novej poldruametrovej Samsung televízii, ktorú ste "jej" kúpili na tohtoročné Vianoce a predčasne vybalili, aby už dlhšie nemusela pozerať rugby  na vlani zakúpenej televízii, ktorá má uhlopriečku len úbohých 108cm.   

Štvrtá a piata zľava

Plusy: Hlavná myšlienka o vernom priateľstve. Pekne vykreslený priateľský až milenecký vzťah dvoch hlavných hrdiniek, ktoré sa poznajú od detstva a teraz jedna sympaťáčka ide druhej chystať niečo také významné alebo skoro zbytočné ako dojímavá predsvadobná rozlúčka (ženský a mužský pohľad). Dovolil by som si zacitovať z knihy   Táne Keleovej-Vasilkovej Modrý muf citov- "Tie dve o sebe vedia všetko. A napriek tomu zostávajú  priateľkami." Srandujem, nikdy som od nej nič nečítal. Ale zdá sa mi, že nejakú modrú knihu TK-V napísala :o)
V Bridesmaids hrajú celkom rúče /zrelé/ baby. Blondína (Kristen Wiig, SNL), hnedá (Maya Rudolph, Idiocracy) a k nim rákoš na všetko odhodlaných kamarátiek: chudá, tučná, jemná, drsná. Napospol komičky a ako také sa neboja  zhova zhodiť. Nedávajú si prílišný pozor na jazyk a činy. Avšak nekonajú protivne a nelogicky- ako keď sa Julia išla napchávať špagetami a vierou, po tom, čo všetkým naokolo, vrátane diváka,  urobila zo života peklo. Tieto to s hystériou nepreháňajú, užívajú ju striedmo. Zmierujú sa so životom (a jeho nespravodlivosťou) a miestami si zapisujú i víťazstvá. Ako v každom  správnom chick-flicku, nájde sa tu veľa dojímavých momentov a pišťania. Nedajte sa odradiť. Dialógy, ktorými sa postavy častujú, sú originálnejšie ako inde, ostré, sem-tam sa dokonca zaligoce hláška alebo telesný gag ako od Farrelly Bros, až mi zabehla oliva. Z tohto uhla pohľadu je Bridesmaids film, ktorý môže diváčkam zdvihnúť sebavedomie (ženy nie sú len to, čo sa zdajú a čo sa od nich čaká, ale majú aj hrubozrnnú časť, ktorú môžu ukázať). 
"Yeaaah! And kick some balls!"

Navzdory pochopiteľným zvodom a istým paralelám si film zachováva odstup od neduhov Sexu v meste. Plusom sú aj mužskí herci, ktorí hrajú zapamätateľne, bez toho aby uberali priestor ženám- Roy z IT Crowdu, Daffyd z Little Britain a hlavný sekáč z Mad Men.  Pekné mestské prostredie, kamera, hudba (až na.. to v ďalšom odstavci..)


Mínusy: Som  divák vytrénovaný v odhaľovaní filmových klišé (s polhodinovým predstihom), a tak ma iritovalo, že talentovaní tvorcovia pred i za kamerou strácajú zbytočne veľa času obohraným dejovým zvratom - veľkým pochybením a jeho následkami. Hrdinka musí všetko bezdôvodne pokaziť, chovať sa akoby mala miesto mozgu slepačí vývar, rozhádať sa s celým svetom a priateľkou, s ktorou sa hádať ani nedá a  (SPOILER:) zničiť čokoládovú fontánu.. Musí padnúť na čokoládovú fontánu úplné dno, aby sa mala od čoho odraziť.. (TK-V). Našťastie, kým som vyvenčil psíka, sebaľútosť hrdinky pominula a  priateľstvo a duševná rovnováha boli zachránené. Veľkým mínusom je záverečné hosťovanie kapely Wilson Phillips, ktorá zaspieva svoj najznámejší hit "Hold On"(vedeli ste, že je o víťazstve nad drogami?) a vy sa dve minúty trasiete strachom, kým tie nabalzamované mezopotámske strigy zmiznú z obrazu.
Brrr! Poďme k niečomu veselšiemu. V začiatkoch  filmu je čertovsky zábavná scéna, ktorá sa čo do expresívnosti takmer vyrovná Boratovmu nahému zápasu s Azamatom (uznajme im- predsa len ide o ženušky).  Ukážka číslo 1 je "Scéna výberu šiat v salóne", aby ste mali predstavu, čo sa v Bridesmaids cca deje (z komickej stránky): 




Exponát č.2 je hutný zostrih tejto scény, zemitá podstata. Tak lepšie vynikne existencionálna pravosť zažívaného, ten stud, dôstojnosti zbavená nástojčivosť.. Slovami jednej zo zúčastnených (hrala boubelku v
  Gilmorových dievčatách): "Lieta to zo mňa ako láva!"




Konečne sme sa my chlapi dozvedeli, prečo chodia dievčatá a ženy na toalety v dvojiciach (prípadne inom vyššom počte :o)